Lägenheten ligger i hörnet på tredje våningen. Ovanför balkongen i sydväst-läge ligger vår privata takterrass med sol från morgon till kväll.

Från balkongen ser vi rätt ner till poolområdet som är öppent för bad 24/7. Här är det sällan trängsel. Höjer man blicken breder havet ut sig i all sin härlighet.

Allmän information och lägenheten i detta paradis för golf, shopping och strandliv!

Allmänt

Vi tillträdde vår nyproducerade lägenhet i augusti 2018 och använder den så ofta vi hinner. Den ingår i Recidencia Valentino Golf som ligger i ett lugnt område i Villamartín, ca 5 km från Torrevieja. Villamartín ligger knappt 5 mil söder om Alicante som är den flygplats de flesta som bor här anländer via. Området kring Torrevieja har ett så kallat microklimat, vilket innebär att det är ett fenomenalt väder året om! Temperaturen över året varierar mellan 15-35 grader. I augusti blir temperaturen i havet 28 grader! Vi har 325 soldagar per år och medeltemperaturen under året 17,9 grader. Klimatforskare menar att klimatet här är bättre än någon annanstans i världen!

 

Lägenheten

Lägenheten är på ca 70 kvm, har en balkong med utgång från vardagsrummet och master bedroom samt egen privat takterrass på ca 30 kvm.

 

Lägenheten har 2 sovrum och 2 badrum. Master bedroom är möblert med en 180 cm bred dubbelsäng, nattduksbord på var sida om sängen samt en generös dubbelgarderob med klädstänger, en byrå och plats för resväskor bakom skjutdörrar. Gästrummet är möblerat med två 90 cm breda sängar som kan stå ihop eller flyttas isär beroende på behov. Nattduksbord samt en dubbelgarderob med klädstänger, en byrå och plats för resvärskor bakom skjutdörrar. Bägge sovrummen har dubbla skjutdörrar av glas för ljus istället för fönster vilket ger rymd och härligt frisk luft nattetid. Skjutdörrarna i master bedroom sträcker sig över hela väggen och leder direkt ut till balkongen. I gästrummet är glasdörrarna ca 160  cm breda, även de från golv till tak, med ett bra läge åt väster så man slipper få morgonsolen i ögonen. Till varje sovrum finns ett komplett bädd-set att låna under hyrtiden. Bägge sovrummen har var sitt badrum med ett set handdukar, dusch- och handhandduk, per person till låns. Pool- och strandhanddukar får man som gäst själv ta med. Samtliga rum och glasdörrar är utrustade med metall-jalusier på utsidan för bästa isolering mot värme- eller kyla beroende på årstid.

 

Köket är fullt utrustat med spis och ugn, diskmaskin och microugn. På köksbänken finns en vattenkokare, en espressomaskin och en brödrost. Bakom dörrarna till högskåpet i köket finns en tvättmaskin som du som gäst är välkommen att låna. Behändigt att kunna tvätta under din vistelse, i synnerhet om du hyr en längre period.

 

Mellan köket och vardagsrummet är matplatsen, ett runt bord för 4-8 personer beroende på om man använder den extra skiva som döjer sig mellan bordsskiva och fot. 

 

Vardagsrummet är möblerat med soffa, soffbord och fyra stolar. En TV-möbel med TV som erbjuder 150 skandinaviska tv- och radiokanaler inklusive de flesta intressanta sport- och filmkanalerna. Dessutom gratis videoklubb med över 1 000 långfilmer och serier. On top gratis wifi via fiber för bästa kvalité.

 

Från vardagsrummet och det större sovrummet kommer man ut på balkongen med bra utrymme för 4-6 personer. Balkongen vetter mot söder och är perfekt för frukost och lunch. Tack vare taket kan den som inte väljer att sitta i solen få skugga.

 

Vill man inte bada i poolen så går det lika bra att sola på takterrassen, eller bara chilla i loungesoffan en stund. På kvällen väljer man kanske att gå ut och äta - annars är takterrassen den perfekta platsen för att se havet och himlen färgas röda och solen sakta sänka sig innan mörkret tar över och stillheten blir total. Magiskt!

 

Pooler och paddelbana

Det finns två poolområden inom Valentino Golf. Det närmaste rakt nedanför vår balkong. Här finns en större för de simkunniga och i anslutning till den en mindre för de små. Här finns också duschar som vi gärna ser att man använder innan man går i poolen. Duscharna är också sköna att svalka sig i under riktigt varma dagar. Marken är beklädd med mjukt konstgräs, mycket behagligt utan kryp i marken. Poolen är gratis och öppen alla dagar, dygnet runt.

Intill poolområdet ligger paddeltennisbanan. Ta med rackets om ni är intresserade av att spela. Även den är gratis att använda.

 

 

Planritning över lägenheten.

Temperaturen per månad i Alecante under 2018